Et bakholdsangrep

Det er like før teppet går opp. Alle er spente. Noen av de som skal på scenen er så nervøse at de ikke vet hvor de skal gjøre av seg. Da er det godt å tenke på at det i bunn og grunn handler om kjærlighet.

Kjærlighet fra publikum - de vil jo bare oss på scenen vel. Kjærlighet fra scenen - vi er blitt glade i HavFest og vil vise den frem fra sin beste side. Kjærlighet til hverandre - vi er et lag, vi spiller sammen og vi ønsker å spille hverandre gode. 

Musikk, teater, litteratur, visuell kunst eller dans handler ofte om kjærlighet. Ikke nødvendigvis bare mellom to mennesker. Gjennom en god bok kan vi utvikle medfølelse for mennesker vi ikke ante eksisterte. Den rette musikken kan få selv konger til å gråte. 

Å få publikum til å "føle med" er noe av det viktigste og vanskeligste vi gjør som forfatter og komponist. Kunst er viktig for å vedlikeholde og utvikle empatien. Uten empati ramler samfunnet vårt sammen.

Kjærligheten, eller medfølelsen, kan være mystisk og uforklarlig. På samme måte som om at den kan være vanskelig å fremkalle gjennom et kunstuttrykk, kan den også komme snikende og ramme som et virus eller bakholdsangrep. 

Kystens ubestridte hersker, Guri Kunna, mener selv hun har stålkontroll på planen om å inngå en allianse med det nye ufordragelige folket, menneskene. Fornuftsekteskapet med mennesket Anfinn slår feil. Guri oppdager at hun, av alle, er blitt forelsket. Kjærlighetstemaet - Anfinn, kjære Anfinn - endrer seg plutselig fra å være en frase, en floskel, til å bli sann. Guri rammes hardt og mister kontrollen over seg selv og ikke minst sitt rike. 

Kjærligheten er smertefull, men åpner tilslutt øynene til Guri og forhåpentligvis oss alle. Å ta vare fjord, fjell, hav, bre, luft og vann, handler om å ta vare på hverandre. 

Om å ville hverandre vel. 

Kjærlighet. 

Helt enkelt. 

Heidi & Glenn 


 
Heidi
 
Glenn           

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits